Stro

Stro is hoofdzakelijk afkomstig uit het buitenland en beschikbaar in grote pakken van circa 400 kg en kleine pakken van circa 20 kg.

 

- Tarwe stro

Tarwe stro heeft als eigenschap dat het grover is en met name als strooisel product in de varkens- en paardenhouderij gebruikt kan worden. Daarnaast is tarwe stro ook zeer geschikt als afdekstro voor aardbeien, aardappelen en wortelen.

 

- Rogge stro

Rogge stro is net zoals tarwe stro grover. Bij de oogst is rogge stro langer dan tarwe en gerste stro. Dit strooiselproduct wordt vooral gebruikt in de paardenhouderij.

 

- Gerste stro

Gerste stro is ten opzichte van tarwe en rogge fijner van soort. Deze stro soort wordt vooral gebruikt in de rundvee- en varkenshouderij, maar ook als afdekstro in de bloementeelt en teelt van wortelen.

 

- Triticale stro

Triticale is een graansoort dat is ontstaan als een kruising tussen tarwe (Triticum) en rogge (Secale). Het is een graansoort die weinig gevoelig is voor droogte. Door deze eigenschappen is dit graansoort nauwelijks te onderscheiden van rogge. Triticale stro wordt vooral gebruikt in de varkens- en paardenhouderij.

Houtkrullen

Houtkrullen zijn ook ontstoft en van eerste kwaliteit, maar grover van structuur dan zaagsel. Dit strooisel product is zeer geschikt als bodembedekking voor de kippen- en paardenhouderij. Houtkrullen worden geleverd in pakken die zijn gestapeld op pallets waardoor ze snel op de gewenste plek kunnen worden geplaatst.

Vlas

Vlas is afkomstig uit vlaslemen. Tijdens de productie van vlas worden zand en wortels uit de vlaslemen verwijderd. Gebruik van vlast levert ammoniak-reductie op, wat ten goede komt aan de verlaging van de geurhinder. Vlas wordt met name in de paardenhouderij gebruikt.

 

Zaagsel

Wij leveren ontstoft zaagsel en van eerste kwaliteit. Het kan geleverd worden in losse en geperste zakken of losgestort. De zakken zijn op pallets gestapeld waardoor ze makkelijk op de gewenste plek kunnen worden geplaatst.

Dit strooiselproduct is uitermate geschikt voor de ligboxen in de rundveehouderij door zijn goede absorptie vermogen.

Een andere variant van zaagsel, die wij leveren, is MediPlus met coli-remmer. MediPlus heeft een desinfecterende werking en vermindert daardoor de kans op ziekteverwekkende bacteriën in de ligbedden.

Koolzaadstro

Koolzaadstro wordt gebruikt als bodembedekking en kan als alternatief naast zaagsel worden gebruikt. Koolzaadstro neemt ook goed vocht op, is goed composteerbaar en stofarm. Koolzaadstro wordt veel gebruikt in de rundveehouderij om de penswerking te bevorderen. Het is leverbaar in kleinere pakken van circa 20 kg en grote blokken van circa 250 kg.

Gemalen tarwe en gerste stro

Gemalen tarwe en gerste stro is fijn gemalen stro, welke goed vocht opneemt en welke voornamelijk in de rundveehouderij gebruikt. Het is in verschillende lengtes beschikbaar. Verder is het leverbaar in kleinere pakken van circa 20 kg en grote blokken van circa 250 kg.

Contact Neem contact met ons op

Krekels - Van Teeffelen

Spiesberg 25

5985 NP Grashoek

The Netherlands

Tel : +31 (0)493 539 287

Fax : +31 (0)493 539 426

Wilt u meer productinformatie, dan neem gerust contact met ons op.

Facebook